Добре дошли в официалната страница на Кодокан джудо клуб град Варна!!!!

                                     Ние  сме един нов, но бързо набиращ популярност клуб !

                              Джудото е бойно изкуство и система за физическо възпитание.

                       "Кодокан джудо клуб град Варна"е член на Българската федерация по джудо.

Във връзка с това членство клубът развива два аспекта на своята дейност.Първият е свързан с тренировки по традиционно Кодокан джудо,а вторият с модерно Спортно джудо със състезателен характер.

Традиционното Кодокан джудо е предназначено за хора с интереси към джудо като бойно изкуство с чисто практическа насоченост.Джудо без ограничения от състезателните правила,джудо идващо от древността и служило на хората от миналото да оцеляват във враждебна среда,джудо което те прави по силен и мъдър и те учи да побеждаваш на първо място самият себе си.Напомняме ви че създателят на джудото  професор д-р Джигоро Кано  създава своята система "Джудо" на основата на много техники от джу джутсу и кобудо(старите бойни  изкуства).Но джудото възниква като бойно изкуство и едва през 1972 г  е включено като  редовен олимпийски спорт.

В "Кодокан джудо клуб Варна "с традиционно джудо се занимават основно възрастни и подрастващи с интереси към самоотбраната без ограничения.

Тренировките със спортна насоченост се провеждат с основна цел победа над противника на състезанията по джудо.Парнтьорите се разпрделят по двойки и се състезават помежду си като в реално състезание.Те могат да се хвърлят,удържат,да прилагат душене или ключаве на ставите,но нямят право на удари и техники които биха използвали в истинска схватка.Те развиват във висока степен техниката,основните двигателни качества,бойният дух и желанието за победа,адекватност на действията в тежки ситуации и превъзмогването на загубите:  качества нужни на човека в съвременния живот.

Със спортно джудо в клуба се занимават основно деца, юноши, младежи и девойки с интереси към модерното джудо. Те участват активно в състезанията,  организирани от Българската   Федерация по  Джудо. 

При нас тренират  хора с различни професии и характери, възрастни и деца. За всеки джудото е нещо различно – бойно изкуство, спорт, начин за самодисциплина и усъвършенстване, социални контакти или просто начин да поддържа формата си. Но каквато и да е причината да тренират в нашия клуб всички се сблъскват със ситуации,в които се учат да бъдат по-добри хора, да научат повече за себе си и за другите,да стават по-силни, трудолюбиви и деликатни хора! 

 

Заниманията по традиционно и спортно джудо  се провеждат под ръководството на Георги Тролиев, кадрови армейски офицер до 2002 година,завършил  ВВУАПВО "П.Волов"град Шумен и Национална спортна академия специалност -"Треньор по джудо". 

АДРЕС НА ЗАЛАТА
КАК ДА НИ НАМЕРИТЕ
  • Facebook

България,9000гр.Варна
ул. Тракия 10 Б  
e-mail:judo-varna@abv.bg

Тел: +359 888928037
KODOKAN JUDO CLUB VARNA CITY